Tast de vins de Vinya Celler Masia amb Ferran Vila

presentem els vins de vinya celler masia comentats pel millor sommelier de catalunya del 2018

Vinya Celler Masia presenta els vins dels deu cellers integrants del Consorci en un tast comentat pel millor sommelier de 2018, Ferran Vila. Aquest tast, que tindrà lloc a la Sala Cotxeres del Palau Robert el 4 de juny a partir de les 18.30h, compta amb el suport de l'Institut Català del Vi (Incavi) i forma part del procés de presentació del projecte Vinya Celler Masia als cellers i professionals del sector del vi de tot Catalunya. L'objectiu del Consorci Vinya Celler Masia és reconèixer els cellers i pagesos elaboradors que fan els seus vins a partir de raïm de collita pròpia vinificat al propi celler.

Darrere la filosofia de Vinya Celler Masia es ressitua i retorna el valor al "pagès elaborador" que, en un moment determinat, va perdre el seu estatus a favor d'altres models de producció vinícola. Per a Vinya Celler Masia el pagès és, finalment, qui millor coneix el cep, el comportament de cada varietat en cada sòl i qui més pot aportar a la qualitat dels seus vins. La reivindicació del pagès elaborador és també la reivindicació d'un model vitivinícola basat en la tradició i els processos artesanals d'elaboració que, tot sovint, el client dona per entesos.

un segell de garantia

El segell Vinya Celler Masia garanteix dignifica i diferencia els cellers i els millors vins de masies que fan tot el procés d'elaboració del vi, des de la vinya fins a la comercialització amb la seva marca. Els integrants de Vinya Celler Masia garanteixen que compleixen amb els requisits de la marca, signant una carta de compromís on subscriuen el respecte envers la terra i la vinya, es comprometen a veremar les seves vinyes i a vinificar, elaborar i embotellar els seus vins amb el fruit de les seves vinyes. Asseguren que comercialitzen els seus vins amb marca pròpia i que treballen amb respecte per millorar la tradició.

 

Accés a l'area de socis