Presentem Vinya Celler Masia a Món Sant Benet

els cellers integrants de vinya celler masia presentem el projecte en un acte a món sant benet amb l'objectiu d'arribar al màxim de cellers possibles de tot catalunya. volem reivindicar els vins elaborats en cellers propis a partir de raïm de collita pròpia

Els cellers integrants de Vinya Celler Masia presenten el projecte en un acte obert a tots els cellers de totes les Denominacions d'Origen de Catalunya. Es tracta de reivindicar el paper dels pagesos elaboradors i del vins elaborats a partir de raïms de collita pròpia. Vinya Celler Masia és una marca que reconeix el valor del vins elaborats amb vinyes propietat de la marca inscrita, en cellers preparats per a la vinificació, elaboració i criança d'aquests vins. 

Vinya Celler Masia és una iniciativa oberta a tots els cellers que han respectat o que retornen a l'estructura d'elaboració tradicional a partir de vinyes pròpies. Des del Consorci es dona una gran importància al factor humà, al contacte directe amb la terra i el cep, i a l'espai agrícola també com a espai habitable. 

La marca Vinya Celler Masia certifica la procedència i traçabilitat dels vins que hi estan emparats, i que són vins que parlen dels llocs on creix la vinya i que garanteixen l'autèntic lligam entre el vi i el pagès.

La voluntat de Vinya Celler Masia és continuar creixent per esdevenir una marca de referència dels vins de collita pròpia a Catalunya i clarificar el context en el qual es mou actualment el sector.

En aquest moment, Vinya Celler Masia està integrat per deu celler que elaboren vins i escumosos de la DO Catalunya, Cava, Conca de Barberà, Alella i Penedès. Són cellers amb petites produccions (de 30.000 a 150.000 ampolles anuals), que acostumen a treballar amb les varietats tradicionals de la zona, tot i que alguns incorporen també varietats forànies en els seus cupatges.

L'objectiu de Vinya Celler Masia és marcar el camí per aconseguir que les DO catalanes puguin oferir vins més genuïns, autèntics i de referència, amb el respecte a l'estructura tradicional de l'elaboració artesanal.

 

Accés a l'area de socis